02 دی 1403

  • 1400/04/09
  • - تعداد بازدید: 85
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت روز جهانی «فنیل کتونوری»

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با انتشار پیامی، فرا رسیدن هشتم تیر، روز جهانی «فنیل کتونوری» را گرامی داشت.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با انتشار پیامی، فرا رسیدن هشتم تیر، روز جهانی «فنیل کتونوری» را گرامی داشت.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «عبدالرسول همتی» آمده است:

بیماری «PKU» از جمله شایعترین بیمارهای متابولیک است که صورت «اتوزوم» مغلوب به ارث می‌رسد. PKU در ایران به علت ازدواج های فامیلی شیوع بالایی دارد و به ازای هر 6 هزار تولد زنده، یک مورد بیمار PKU متولد می شود.

بیماران مبتلا به PKUبه علت یک نقص آنزیمی از خوردن بیشتر مواد غذایی مانند لبنیات، گوشت و تخم مرغ، نان و برنج، انواع حبوبات و خشکبار محروم هستند و تحت رژیم و محدودیت های شدید غذایی قرار دارند.

مبتلایان به این بیماری در صورت عدم تشخیص به موقع دچار معلولیت های شدید از جمله عقب ماندگی های جسمی ذهنی و تشنج های مکرر خواهند شد.

در همین راستا برنامه پیشگیری از بروز PKU از سال 1383 در استان فارس آغاز شد که در این برنامه پس از آموزش مادران باردار، تمامی نوزادان متولد شده در فاصله سه تا پنج روز پس از تولد مورد غربالگری قرار می گیرند و برای موارد مشکوک شناسایی شده در برنامه های غربالگری آزمایشات تکمیلی درخواست می شود.

تا کنون با اجرای برنامه پیشگیری از بروز PKU، 310 بیمار در استان شناسایی شده اند و سالانه نزدیک به 15 تا 30 بیمار جدید نیز شناسایی می شوند.

در این برنامه علاوه بر شناسایی، مراقبت و ارائه خدمات بالینی به بیمار برای پیشگیری از عوارض بیماری، پیشگیری از بروز بیماری در خانواده نیز از اجزای اصلی اجرای برنامه است که با انجام آزمایش های تشخیص پیش از بارداری و حین بارداری انجام می شود.

دکتر عبدالرسول همتی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,مناسبت های بهداشتی
  • کد خبری : 43438
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید